Bailey | Verlichting

Bailey lights | verlichting

Toen LED een aantal jaren geleden zijn intrede deed, kreeg men de indruk dat het meer ging om de functionaliteit dan om de beleving van licht.

Natuurlijk is het goed dat de LED technologie duurzaamheid bevordert in een tijdperk waarbij klimaatsverandering een grote rol speelt. Echter het licht van de LED lampen werd al gauw kil en sfeerloos bevonden. Daarnaast richtte de lichtindustrie zich vooral op oplossingen in licht en “smart solutions” waardoor een van de hoofdredenen van het gebruik van licht, sfeerbeleving, letterlijk en guurlijk onderbelicht bleef. Om die reden bleven de mensen die wel veel waarde hechten aan sfeer in een ruimte, lang vasthouden aan de ouderwetse gloeilamp.

 

Bailey is al meer dan 30 jaar specialist in lichtbronnen en begrijpt heel goed waarom er zoveel verschillende lichtbronnen zijn; niet alleen vanwege de verschillende toepassingen maar juist omdat licht inspeelt op de individuele smaak van de mensen.

Daarom heeft Bailey de kracht van de techniek gecombineerd met de wensen op lichtvlak van de velen. In bij- gaande brochure stellen wij vele decoratieve LED lichtbronnen voor die qua sfeer en beleving niet meer onderdoen voor welke gloei- of halogeenlamp ook. Alle LED lampen hebben een lange levensduur en zijn vele malen energiezuiniger dan hun voorgangers.

visual-bailey-header

LICHTBRONNEN

In 2016 ontketende Bailey een ware revolutie in de LED lichtbronnen in- dustrie. Bij het zien van de eerste Spiraleds dachten velen dat ze naar een originele kooldraad gloeilamp keken. Een groot compliment daar dit het bewijs was dat de sfeer- en uitstraling van de oldtimer onder de lampen perfect nagebootst was. De LED techniek zorgt ervoor dat deze lamp, die in vele woonkamers, horecagelegenheden, winkels en andere ruimtes de sfeer brengt, naar de toekomst toe duurzaam vervangen kan worden. Met een lange levensduur en een laag verbruik kan men met een gerust hart deze lichtbron eens vergeten uit te doen. Alle types spi- raled hebben namen die gerelateerd zijn aan de familie van Edison, de uitvinder van het licht. Het warme licht (2200K) van de spiraled lampen is bovendien dimbaar

ARMATUREN & DE LIGHTSWING

De Lightswing is een innovatief ophangsysteem voor hanglampen. Met de Lightswing zijn hanglampen niet alleen eenvoudig aan het plafond op te hangen, maar ook gemakkelijk te verplaatsen naar een andere plek aan het plafond. Zonder dat daar telkens weer lelijke gaten voor moeten worden geboord. De Lightswing monteer je eenvoudig over het bestaande lichtaansluitpunt in het plafond. De Lightswing kan horizontaal in de rondte draaien en over het bevestigingspunt heen en weer schuiven. Hierdoor kan de lamp op elke plek worden opgehangen binnen een cirkel van 160 cm.

OVER BAILEY
Bailey is in eerste plaats een familiebedrijf met de normen en waarden die horen bij de familie die het bedrijf runt. Als voorraadhoudende groothandel in lichtbronnen, armaturen en bijbehorende accessoires levert Bailey voornamelijk aan de professionele Elektrotechnische Groothandel (ETG) in Europa.